ponedjeljak, 30. studenoga 2020.

SSO BIH/ SDIO"NERETVA" MOSTAR- OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 


U organizaciji sportskog kolektiva SDIO"Neretva" Mostar, jučer-29.11.2020, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održan je turnir u Sjedećoj odbojci, gdje su naši momci osvojili drugo mjesto.

Kao i svake godine, ovo je trebao biti Međunarodni turnir, ali zbog trenutnih okolnosti koje prouzrokuje Covid-19, pozvani klubovi iz susjednih zemalja ,nisu bili u mogućnosti preuzeti učešće. Nadamo se da će naredne godine okolnosti biti drugačije.

Ali sve to navedeno nije spriječilo rukovodstvo našeg kluba da dostojanstveno obilježi veoma značajan datum u postojanju naše -Jedne i Jedine.


Učešće na turniru preuzele su sljedeće ekipe: 





NAŠE HEROINE I "LAVICE"-ŽENSKA REPREZENTACIJA SJEDEĆE ODBOJKE BOSNE I HERCEGOVINE,  KOJE SU SVOJIM POJAVLJIVANJEM UVELIČALE OVAJ TURNIR I UJEDNO OSVOJILE PRVO MJESTO . TIM POVODOM IM SE NEIZMJERNO ZAHVALJUJEMO I ČESTITAMO, NADAJUĆI SE DA ĆE U NAREDNIM UTAKMICAMA,KAKO NA EVROPSKOM, TAKO I NA SVIJETSKOM NIVOU, NASTAVITI NIZATI VELIKE USPJEHE I TAKO PREDSTAVLJATI SVOJU DOMOVINU.




KSO"BOSNA" ZENICA. Ekipa koja već godinama pokazuje svoj kvalitet i svojim ogromnim iskustvom niže uspjehe,kako u BiH ,tako i u Evropi, predvođeni gospodinom Šehić Mirsadom zvanim Šeha. Na ovom turniru , momci iz Zenice zauzeli su treću poziciju. Zahvaljujemo se našim velikim  prijateljima iz Zenice i želimo im mnogo zdravlja i uspjeha u utakmicama koje su pred njima. 



UOKI "OPĆINA ILIDŽA"-Također još jedna od onih ekipa koji već godinama nižu vrhunske uspjehe. Iako su bili veoma desetkovani , al i takvi su prikazali veoma odličnu igru, osvojivši četvrtu poziciju na turniru. Zahvaljujemo se uvijek prijateljskoj ekipi  i želimo im mnogo zdravlja i sreće u narednim utakmicama.



Iskreno se nadamo da su naši gosti uživali u  ljepotama našeg grada, u gostoprimstu i uslovima za vrijeme održavanja turnira u dvorani " Egipatskog dječijeg sela" , a i nakon turnira, svim  uslugama koje smo mogli pružiti našim gostima, s obzirom  na situaciju i pridržavanje svih mjera vezano za Covid 19. 
Još jednom vam jedno veliko HVALA na prihvaćenom ušeću.

SPORTSKI POZDRAV IZ GRADA NA NERETVI !!!!!




U nastavku možete vidjeti fotografija sa turnira:


































 

 

 

 


OBAVJEŠTENJE