srijeda, 21. lipnja 2017.

http://mostarski.ba/urucena-priznanja-za-uspjesne-sportske-klubove/

http://mostarski.ba/urucena-priznanja-za-uspjesne-sportske-klubove/


Prijem za Studentski odbojkaški klub Mostar, Studentski košarkaški klub Student, te Sportsko društvo invalidnih osoba “Neretva” – sjedeća odbojka upriličen je danas u Sportskom savezu Grada Mostara.
Hasan Šišić predsjednik Sportskog saveza  uručio je predstavnicima klubova priznanja za ostvarene uspjehe, a on je od predsjednika SOK Mostar i SKK Student Dragana Mikulića dobio zahvalnicu za podršku u dosadašnjem radu.
“Grad Mostar je posljednjih mjeseci u znaku sporta i sportskih uspjeha. Čestitam vam na postignutim rezultatima koji su plod rada vas, vaših trenera i ljudi u Upravi klubova. Sportski savez pomaže koliko je u mogućnosti kako bi došli do rezultata, i vjerujem da će ta podrška biti još i veća”, rekao je Hasan Šišić.
U ime gradonačelnika prisutnima se obratio Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.
“Naš grad ovih dana diše punim plućima i živi punim srcem, jer je postao najuspješniji sportski grad u BiH. Ovdje smo se sastali da čestitamo klubovima koji su se plasirali u Prvu ligu BiH, i nadam se da će grad Mostar i Sportski savez prepoznati ove klubove i olakšati im takmičenje u sljedećoj sezoni, rekao je Ćorić.
Dragan Mikulić direktor Studentskog centra je rekao da su grad Mostar i Sportski savez prepoznali studentski sport.
“Mostar je grad studenata u kojem je 25 000 studenata, i mislim da smo napravili pravi potez sa osnivanjem Sportskog  udruženja koje danas okuplja indirektno ili direktno oko 250 studenata. U sklopu Udruženja djeluju SOK Mostar i SKK Student, imamo i Kickboxing klub Eagles, u devetom mjesecu osnivamo taekwondo klub, a na turnirima nastupa i malonogometna ekipa Studentskog centra, rekao je Mikulić.
Velija Klepo iz Sportskog društva invalidnih osoba “Neretva” je rekao da je put do osvajanja prvog mjesta bio trnovit.” Bile su četiri ekipe veoma kvalitetne, zadnja 2-3 kola uspjeli smo izboriti taj status. Imamo izuzetno saradnju sa Sportskim savezom, te sada u ime Uprave, igrača i svoje osobno želim se zahvaliti na tome. Potrebna su veća sredstva, možda oko 4000-5000 maraka za nastup u Prvoj ligi”, dodao je Klepo.

OBAVJEŠTENJE