ponedjeljak, 12. lipnja 2023.

REZULTATI I UTISCI SA TREĆEG MEĐUNARODNOG MEMORIJALONOG TURNIRA SJEDEĆE ODBOJKE ,,MIRA TOPOVIĆ" PLJEVLJA 2023-CRNA GORA

 


Kao prvo reći ćemo nekoliko riječi zašto ovaj turnir nosi ovaj naziv. Pokojna Mira Topović  je preminula sredinom decembra 2020. godine, bila je istaknuti borac za ljudska i prava osoba sa invaliditetom, osnivač i predsjednik Udruženja paraplegičara Pljevlja i prvog kluba sjedeće odbojke u Crnoj Gori, Set.

Učesnici ovog turnira bili su:

  1. KSO "Iskra"-Bugojno
  2. OKI "Laktaši"-Laktaši
  3. SDIO "Neretva"-Mostar
  4. UOKI "Općina Ilidža"-Ilidža
  5. OKI "Doboj"-Doboj
  6. KSO "Set"-Pljevlja
Naši momci su se ovaj put našli u grupi sa KSO"Iskra" iz Bugojna , koja je ovu sezonu u Permijer ligi Bosne i Hercegovine zauzela fantastično četvrto mjesto sa istim brojem bodova kao i SKISO"Sinovi Bosne"iz Lukavca koja je zauzela treće mjestu u Premijer ligi BiH. Tu se dalo naslutiti u čije će ruke ovaj put otići pobjednički pehar ovog turnira. Druga ekipa iz naše grupe bila je OKI"Doboj" iz Doboja koji su za nas bili nepoznanica jer se nikada nismo susreli sa ovom ekipom.  Na ovaj turnir smo došli još pod utiscima osvajanja prvog mjesta u Prvoj ligi BiH i samim tim ulaskom u Premijer ligu BiH. Također smo došli bez nekoliko standardnih igrača, al ipak sve to nije razlog prosječne igre naše ekipe, jer većina naših momaka ima višegodišnje iskustvo u ovom sportu, al po nekada treba imati i malo sportske sreće.

Finalna utakmica između domaćina turnira KSO"Set" i KSO"Iskra", završena je rezultatom 0:2 u korist KSO"Iskra", kojim ovim putem upućujemo iskrene čestitke. Veoma zasluženo treće mjesto je zauzela ekipa iz Doboja, koja je bila jedno ugodno iznenađenje, pokazavši vema kvalitetnu igru u svim segmentima. Naravno i ekipi iz Doboja iskrene čestitke.

Što se tiče domaćina, pokazali su jedan vrhunski primjer kompletne organizacije turnira. Briljilari su u svim segmentima, prvo kao izvrstan domaćin, smještaj čista desetka, hrana izvrsna,  ama baš sve usluge na vrhunskom nivou kao i njihava igra koju su pokazali na terenu. Zaista je teško u kratkim crtama opisati sve ovo navedeno, al iskreno čista desetka za sve. Iskreno se zahvaljujemo domaćinu na pozivu i  nadamo se da će se naša saradnja i dalje nastaviti i da će se domaćin odazvati na poziv na turnir u Mostaru kao i  svaki put do sada.
Također se zahvaljujemo svim ostalim učesnicima ovog turnira na veoma fer i korektnoj igri.

Fotografije  turnira:












OBAVJEŠTENJE