četvrtak, 12. svibnja 2022.

11.05.2022. ODRŽAN TURNIR SJEDEĆE ODBOJKE U HADŽIĆIMA-,,KRUPA 2022"

 


 SDIO,,Neretva“Mostar : Treće mjesto na turniru u Hadžićima

Sportsko društvo invalidnih osoba “SDIO” Neretva Mostar osvojilo je treće mjesto na tradicionalnom turniru u sjedećoj odbojci pod nazivom ,,Krupa 2022. u Hadžićima.

“U organizaciji kluba SID,,Igman“Hadžići, održan je četrnaesti tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci pod nazivom ,,Krupa 2022.. Što se tiče našeg kluba vrijedi istaknuti da smo iako sa nešto kraćim rosterom igrača, odigrali veoma dobro i zasluženo donijeli još jedan od mnogobrojnih pehara u naš grad Mostar. Posebno ističemo nešto što je veoma vrijedno pažnje, a to je igra našeg dugogodišnjeg predsjednika kluba Hadži Velija Klepo, koji je kao najstariji igrač kluba i ujedno ovog turnira, sa svojih 68 godina izmamio brojne aplauze i pokazao da godine i invalidnost nisu prepreka ka putu do uspjeha. U utakmici za finale odlučio je taj brejk i ta utakmica završava pobjedom ekipe sa Ilidže rezultatom 2:1. U utakmici za treće mjesto savladali smo ekipu iz Viteza rezultatom 2:0 .Prvo mjesto je zauzela ekipa UOKI,,Općina Ilidža“, kojim ovi putem čestitamo. Zahvaljujemo se domaćinu turnira SID,,Igman“ Hadžići na samom pozivu i čestitamo im na savršenoj organizaciji ovog turnira i iskreno se nadamo da će se naša dugogodišnja druženja nastaviti u budućnosti”.


Fotografije turnira:






































REZULTATI I TABELA -XV-KOLO PRVA LIGA SSO BIH -SEZONA 2021/2022

 





SDIO,,Neretva“ Mostar:Pobjedom nad ekipom OKI,,Kakanj 92“ i dalje u utrci za Premijer ligu
Današnjom gostujućom pobjedom nad ekipom OKI,,Kakanj“ rezultatom -1:3, osvojena su veoma važna tri boda, koja našu ekipu ostavljaju u daljoj utrci za Premijer ligu. Domaćinu se zahvaljujemo na veoma fer i korektnoj igri. U narednom kolu dočekujemo ekipu IOK,,Tigar 119“ iz Banovića i ovo će biti utakmica od velikog znaćaja, za koju već sada možemo reći da će ishod ove utakmice odlučiti o ,,putniku“ u najjaču ligu na svijetu,Premijer ligu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine.


SPORTSKI POZDRAV IZ MOSTARA !!!!!!!!!

OBAVJEŠTENJE