nedjelja, 24. listopada 2021.

ZLATNI MOMCI ZAUVIJEK !!!!!!!-REPREZENTACIJA SJEDEĆE ODBOJKE BOSNE I HERCEGOVINE

 




Naše ZLATME MOMKE, teško je opisati u jednom tekstu, jer put uspjeha i slave traje već preko 25 godina. Nikog od njih nema potrebe posebno isticati, svi mi dobro znamo da je odbojka kolektivni sport, gdje individua jednog čovjeka u ovom sportu ne igra veliku ulogu. Kompaktna cjelina naše reprezentacije je već odavno postala sama za sebe jedna individua, koja je od samog osnivanja krenula putem uspjeha. Igrati u dresu jedne države je veoma velika čast, al igrati u dresu države Bosne i Hercegovine, e to je već nešto posebno i jednostavno ne opisivo.Jednostavno rečeno , ovi momci igraju srcem za državu, upravo onako kao što su devedesetih godina istim tim crcem branili ovu našu državu. Ovaj tekst bi se jednostavno mogao pretvoriti u nekoliko desetaka veoma dobrih knjiga , mada se ni tada ne bi moglo sve opisati.
Na ovom Evropskom prvenstvu redom su padale slijedeće reprezentacije: Gruzija,Poljska,Mađarska,Francuska,Nizozemska,Njemačka i u finalnoj utakmici Rusija. 
Reprezentaciju Bosne i Hercegovine, na ovom prvenstvu predstavljali su: Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić i Jasmin Brkić i stručni štab na čelu sa selektorom Prof.dr. Ifetom Mahmutovićem koji čine treneri Asim Medić i Ejub Mehmedović, te ekonom Dževad Šabeta i fizioterapeut reprezentacije Miodrag Ranđelović.

 Našim ZLATNIM MOMCIM upućujemo iskrene čestitke u ime našeg kluba SDIO"Neretva"Mostar , na čelu sa predsjednikom kluba Velija Klepo i trenerom kluba Ibro Isić.

Nekoliko fotografija nakon finalne utakmice:
 























OBAVJEŠTENJE