srijeda, 9. listopada 2019.

NAJAVA UTAKMICE DRUGOG KOLA,PRVA LIGA -OKI"KAKANJ": SDIO"NERETVA",,SSO BIH ,SEZONA 2019/2020.



Profil kluba -OKI"KAKANJ 92

Kao posljedica ratnih dešavanja, a kao jedan od oblika resocijalizacije i ukljucivanja invalida u društvene tokove i pružanje psiho-fizičke rehabilitacije, rađa se ideja o formiranju kluba sjedeće odbojke.
Grupa entuzijasta u redovima invalidske populacije općine Kakanj, prosvjetni radnici koji su prije rata radili na razvoju odbojke, kao i bivši odbojkaši validne odbojke, pomogli su u stvaranju fizionomije tima uzimajući učešće kao treneri. Između ostalog treba spomenuti: Miju Mijačevića, Jasminka Hasagića, Almira Begica i Hamzu Ganića.
Kad govorimo o kontinuitetu, tu svakako treba istaknuti jedno ime, a to je Abid Čišija. Čovjek koji je kao igrač stigao do reprezentativnog dresa, postao nosilac olimpijskih, svjetskih i evropskih odličja i trener u reprezentativnoj selekciji. Isti je znao prepoznati i dovesti ljude koje će vezati za klub, a kao rezultat tog odabira došlo je do bolje organizacije i samoodrživosti kluba.
Kroz klub je prodefilovalo mnoštvo igrača, trenera, prijatelja kluba, sponzora, zaljubljenika u ovaj sport.
Klub je iz svojih redova iznjedrio reprezentativce, odbojkaške sudije, vlastite trenere i što je najbitnije, stvorila su se velika prijateljstva i poznanstva kako unutar kluba, tako i van okvira opštine, kantona i države, što je pored takmičarskih rezultata najveći cilj sporta.
Klub je zvanično formiran 15. Januara 1995. godine, u okviru SD RVI KAKANJ 92, kao jedan od sekcija. Od osnivanja pa sve do sezone 2008/09 klub je igrao u elitnom društvu. U tom razdoblju bilo je i uspona i padova kako u rezultatskom, tako i u organizacionom smislu. U Premier ligi BiH, pored favoriziranih ekipa Spida i Fantoma teško se mogao polučiti neki šampionski rezultat, ali je zato bilo učešća na mnogobrojnim turnirima kako unutar tako i van granica naše zemlje.
Najveći uspjeh kluba je osvojeno drugo mjesto u prvoj poslijeratnoj sezoni Premier lige BiH za odbojkaše u sjedećoj odbojci.

(Kopija profila sa Veb stranice SSO BIH)

OBAVJEŠTENJE